ThuisDumplingsGyoza

Gestoomde Gyoza Dumplings – De beste kookgids!

Als je een fan bent van de Aziatische keuken, heb je waarschijnlijk wel eens gyoza-dumplings geprobeerd. Deze heerlijke hapklare lekkernijen zijn een belangrijk onderdeel van de Japanse en Chinese keuken en zijn over de hele wereld steeds populairder geworden. Gestoomde gyozaknoedels zijn een bijzonder gezonde en heerlijke manier om ervan te genieten. Maar hoe zorg je ervoor dat ze elke keer weer perfect worden? Dat is waar deze kookgids van pas komt. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het maken van gestoomde gyozaknoedels, van de ingrediënten en bereiding tot het kookproces en serveersuggesties. Of je nu een ervaren kok bent of net begint, deze gids helpt je bij het maken van de meest heerlijke en authentieke gestoomde gyozaknoedels die indruk zullen maken op je familie en vrienden. Dus laten we beginnen!

Geschiedenis van Gyoza-knoedels

Gyoza-knoedels hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude China. Oorspronkelijk heetten ze ‘jiaozi’, wat ‘knoedel’ betekent in het Mandarijn. Volgens de legende werd jiaozi uitgevonden door een man genaamd Zhang Zhongjing, een beroemde Chinese arts die leefde tijdens de Han-dynastie. Op een winter merkte hij dat veel mensen last hadden van bevriezing, dus besloot hij een partij dumplings te maken gevuld met lamsvlees en verwarmende kruiden om hun symptomen te helpen behandelen. De dumplings waren zo populair dat ze tijdens de wintermaanden een hoofdvoedsel werden.

Gyoza-knoedels vonden uiteindelijk hun weg naar Japan, waar ze bekend werden als 'gyoza'. De Japanse versie van gyoza is doorgaans kleiner en dunner dan hun Chinese tegenhangers, en de vulling wordt meestal gemaakt met kool, knoflook en gemalen varkensvlees. Tegenwoordig wordt gyoza over de hele wereld gegeten en zijn er talloze variaties op het gerecht.

Ingrediënten

Om gestoomde gyozaknoedels te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 1 pond gemalen varkensvlees - 1 kop gehakte kool - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 eetlepel geraspte gember - 2 groene uien, in dunne plakjes gesneden - 2 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel sake - 1 eetlepel sesamolie - 1/4 theelepel zwarte peper - 1 pakje gyozavellen (ongeveer 50) - Water

Voorbereiding

1. Meng in een grote mengkom het gemalen varkensvlees, de gehakte kool, de gehakte knoflook, de geraspte gember, de gesneden groene uien, de sojasaus, de sake, de sesamolie en de zwarte peper. Meng goed totdat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

2. Om de dumplings in elkaar te zetten, plaats je een gyozaverpakking op een schoon, droog oppervlak. Schep ongeveer 1 eetlepel van de varkensvulling in het midden van de verpakking.

3. Dompel uw vinger in een kom met water en maak de randen van de verpakking nat. Vouw de verpakking dubbel en druk de randen tegen elkaar om de dumpling af te dichten. Gebruik uw vingers om plooien langs de bovenrand van de wikkel te maken, waarbij u de plooien stevig aandrukt om ze af te dichten.

4. Herhaal het proces met de overige gyoza-vellen en vulling totdat je alle ingrediënten op hebt.

Koken

Nu je dumplings in elkaar zijn gezet, is het tijd om ze te koken. Stomen is de gezondste en meest authentieke manier om gyozaknoedels te bereiden, en het is ook nog eens heel gemakkelijk om te doen. Hier is hoe:

1. Bekleed een stoommandje met bakpapier of koolbladeren om te voorkomen dat de dumplings blijven plakken.

2. Schik de dumplings in het stoommandje en laat er een beetje ruimte tussen, zodat ze niet aan elkaar plakken.

3. Vul een grote pan met ongeveer 2,5 cm water en breng aan de kook.

4. Plaats het stoommandje op de pan en zorg ervoor dat het water de bodem van het mandje niet raakt. Dek de pan af met een deksel en stoom de dumplings ongeveer 10-12 minuten, of totdat ze gaar zijn en de wikkels doorschijnend zijn.

5. Haal het stoommandje uit de pan en doe de dumplings op een serveerbord.

Serveersuggesties

Gestoomde gyozaknoedels zijn op zichzelf heerlijk, maar nog lekkerder als ze worden geserveerd met een dipsaus. Hier is een eenvoudig recept voor een smakelijke gyoza-dipsaus:

- 1/4 kop sojasaus - 1 eetlepel rijstazijn - 1 theelepel sesamolie - 1 theelepel geraspte gember - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 groene ui, in dunne plakjes gesneden

1. Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, geraspte gember, gehakte knoflook en gesneden groene ui.

2. Serveer de dipsaus naast de gestoomde gyozaknoedels.

Je kunt gyoza ook serveren met een verscheidenheid aan andere kruiden, zoals chili-olie, ponzu-saus of zelfs mayonaise. En als je een volledige maaltijd wilt maken van je gyozaknoedels, serveer ze dan met rijst of een roerbakgerecht.

Conclusie

Het maken van gestoomde gyozaknoedels is gemakkelijker dan je zou denken, en het is een geweldige manier om te genieten van een gezonde en heerlijke maaltijd vol van smaak. Met deze kookgids heb je alle informatie die je nodig hebt om keer op keer de perfecte gyoza-dumplings te maken. Dus waarom probeer je het niet eens? Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!

Gestoomde maaltijdideeën voor Gyoza
Hersenknoedels

Je kunt nooit genoeg hor d'oeuvre-recepten hebben, dus probeer Brain Dumplings eens. Dit recept serveert 48 personen en kost 23 cent per portie. Eén portie bevat 36 calorieën , 3 gram eiwit en 1 gram vet . Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Het is een goede optie als u een zuivelvrij dieet volgt. Als je gyoza-wikkels, champignons, hoisinsaus en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Met een lepelscore van 11% is dit gerecht niet zo spectaculair. Soortgelijke recepten zijn Brain Shake , Bloody Brain en Frankenstein's Brain .

Wonton Potstickers met sojareductie

Als je ongeveer 1 uur de tijd hebt om in de keuken door te brengen, zijn Wonton Potstickers met Sojareductie wellicht een uitstekend zuivelvrij recept om te proberen. Dit recept bevat 45 personen. Voor 26 cent per portie dekt dit recept 2% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit hor d'oeuvre bevat 96 calorieën , 3 gram eiwit en 4 gram vet per portie. Voor dit recept van Taste of Home zijn mirin, sojasaus, basilicumblaadjes en basilicumblaadjes nodig. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het is een zeer betaalbaar recept voor liefhebbers van Chinees eten. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 31% , wat nogal slecht is. Japanse Gyoza-potstickers , vegetarische Chinese potstickers en gevulde tomaten in Caprese-stijl met balsamico-reductie lijken erg op dit recept.

Japanse Potsticker Soep

Je kunt nooit te veel Japanse recepten hebben, dus probeer Japanse Potsticker soep eens. Dit recept is geschikt voor 6 personen. Voor $2.07 per portie dit recept covers 20% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit hoofdgerecht heeft 295 calorieën, 19 g eiwit, en 17g vet per portie. Ga naar de winkel en pick-up olijfolie, wortelen, Kip gyoza, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt een hit in je Herfst evenement. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. Het wordt je aangeboden door mijn recepten. Het is een goede optie als je een glutenvrij en zuivelvrij dieet. Over het algemeen verdient dit recept een solid spoonacular score van 48%. Soortgelijke recepten zijn Kip Potsticker Soep, Potsticker Meatball Aziatische Noedelsoep-Low Carb & Glutenvrij, en Turkije Potsticker.

Shumai met krab en varkensvlees

Je kunt nooit te veel hoofdgerecht recepten, dus geef Shumai met krab en varkensvlees een kans. Dit glutenvrije en zuivelvrije recept serveert 12 en kost $ 4,02 per portie. Een deel van dit gerecht bevat rond 109g eiwit, 28 g vet, en een totaal van 721 calorieën. Dit recept uit mijn recepten heeft 1 fans. Als je lente-uitjes, grof gemalen 80 procent varkensvlees, ronde gyoza wrappers, en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van de bereiding tot de plaat, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonaculaire score van 90%. Deze score is geweldig. Proberen Gestoomde varkens-en-paddenstoel Shumai, Garnalen, sint-jakobsschelpen en varkensvlees Shumai, en Varkensvlees Shumai gehaktballetjes (weinig koolhydraten en glutenvrij) voor soortgelijke recepten.

Pot Stickers (Chinese Knoedels)

Potstickers (Chinese knoedels) zijn misschien een goed recept om je hor d ' oeuvre repertoire uit te breiden. Dit recept maakt 12 porties met 695 calorieën, 33g eiwit, en 55 g vet elke. Voor $ 2,43 per portie, dit recept covers 18% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het is een redelijk geprijsd recept voor fans van Chinees eten. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het weer maken. Het is een goede optie als je na een vrij van melk dieet. Van de bereiding tot de plaat, dit recept duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten. Ga naar de winkel en haal sojasaus, groene uien, gemalen varkensworst, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt aan u gebracht door iedereen. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonaculaire score van 38%. Deze score is vrij slecht. Soortgelijke recepten omvatten Chinese Varkensvlees Dumplings (Pot Stickers), Gestoomde Knoedels / Potstickers, en Citroengras Gyoza (Potstickers / Knoedels).

Aziatische Kippen Dumplings

Een deel van dit gerecht bevat rond 3g eiwit, 1 g vet, en een totaal van 48 calorieën. Dit zuivelvrije recept serveert 32 en kost 22 cent per portie. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 50 minuten. Ga naar de winkel en pick-up gyoza wrappers, gingerroot, zout, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een spoonaculaire score van 13%. Deze score is niet zo uitstekend. Proberen Aziatische Knoedels, Serieus Aziatisch: Alles Over Dumplings, en Aziatische Knoedels voor soortgelijke recepten.

Pot Stickers (Chinese Knoedels)

Je kunt nooit te veel Chinese recepten hebben, dus probeer potstickers (Chinese knoedels) eens. Dit hor d ' oeuvre heeft 240 calorieën, 9 g eiwit, en 22 g vet per portie. Dit recept serveert 50 en kost 58 cent per portie. Van de bereiding tot de plaat, dit recept duurt ongeveer 1 uur en 2 minuten. Een mengsel van gemberwortel, garnalen, sjalot, en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Dit recept is geliefd bij 496 foodies en koks. Het is een goede optie als je na een vrij van melk dieet. Het wordt aan u gebracht door iedereen. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een lepelvormige score van 24%. Deze score is niet zo uitstekend. Soortgelijke recepten omvatten Chinese Varkensvlees Dumplings (Pot Stickers), Gestoomde Knoedels / Potstickers, en Citroengras Gyoza (Potstickers / Knoedels).

Gyoza met soja-Citrus saus

Gyoza met soja-Citrus saus is misschien wel het bijgerecht dat u zoekt. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 9 g eiwit, 5 g vet, en een totaal van 120 calorieën. Dit glutenvrije en zuivelvrije recept serveert 4 en kost $3,52 per portie. Het wordt u gebracht door mijn recepten. Slechts een paar mensen maakten dit recept, en ik zou zeggen dat het raakte de plek. Ga naar de winkel en haal sinaasappelschil, peper, minder natrium sojasaus, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van bereiding tot bord, dit recept neemt rond 45 minuten. Met een lepeltje score van 82% dit gerecht is geweldig. Soortgelijke recepten omvatten Gyoza met soja-Citrus saus, Sojasaus Noedels, en Sesam asperges met soja-knoflook aioli saus.

Vegetarische Gyoza met pittige dipsaus

Vegetarische Gyoza met pittige dipsaus is misschien wel het bijgerecht dat u zoekt. Let je op je figuur? Dit veganistische recept heeft 132 calorieën, 4 g eiwit, en 3 g vet per portie. Dit recept serveert 12. Voor $ 1,59 per portie, dit recept covers 12% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Van de bereiding tot de plaat, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Een mengsel van groene uien, gember, bloem en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het is perfect voor De Super Bowl. Het wordt u gebracht door mijn recepten. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een lepelvormige score van 71%. Deze score is goed. Proberen Gyozan of Pot Sticker dipsaus, Sint-Jakobsschelp En Maïs Gyoza Met Sambal Dipsaus, en Vegetarische Gyoza (potstickers) voor soortgelijke recepten.

Pork Pot Stickers: Gyoza

Heb een glutenvrij en zuivelvrij bijgerecht? Pork Pot Stickers: Gyoza zou een geweldig recept om te proberen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 9 g eiwit, 26 g vet, en een totaal van 273 calorieën. Dit recept serveert 12 en kost 84 cent per portie. Dit recept van Foodnetwork heeft 1 fans. Niet veel mensen hielden echt van dit Chinese gerecht. Ga naar de winkel en pick-up zout en peper, gemalen varkensvlees, druivenpitolie, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van bereiding tot bord, dit recept neemt rond 30 minuten. Met een lepeltje score van 19% dit gerecht is nogal slecht. Soortgelijke recepten omvatten Gyoza Recept (Japanse varkensvlees en garnalen Pot Stickers), Gyoza (Potstickers), en Japanse Gyoza Pot Stickers.

Video's voor het maken van verschillende gestoomde gerechten in Gyoza-stijl
Moeder's Gyoza Recept (Japanse Dumplings)Gyoza is heerlijk verslavend en de versie van mijn moeder is behoorlijk geweldig. Het is ook supermakkelijk te maken. Als je nog nooit gyoza hebt geprobeerd...
Dumplings van 1 dollar (3 manieren)Dit zijn de beste en goedkoopste zelfgemaakte dumplings die je waarschijnlijk ooit zult hebben. Bestel mijn kookboek: ...
Hoe je gestoomde dumplings helemaal opnieuw kunt makenGestoomde dumplings maken is eenvoudig. Ik zweer het. En we maken hier ons eigen zelfgemaakte dumplingdeeg! Het enige dat...
Recept voor gestoomde gyozaGestoomde gyoza is een Japanse delicatesse die je gewoon moet proberen! Deze dumplings kunnen met verschillende vullingen worden gemaakt - dit ...
Dumplings koken: koken, stomen of bakken | Kooktutorial door Mary's Test KitchenDeze video laat zien hoe je gemakkelijk verse of bevroren dumplings kunt bereiden door ze te koken, stomen of bakken. Maak wontons, gyoza, ...
Tips en trucs voor gestoomde maaltijden in Gyoza
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gestoomd Gyoza eten