ThuisGroentenWortels

Onze gids voor gestoomde wortelen en receptsuggesties

Ben je het beu om dezelfde oude gekookte of geroosterde wortels te eten? Wil je het roer omgooien en iets nieuws proberen? Zoek niet verder dan gestoomde wortels! Ze zijn niet alleen een gezondere optie, maar ze behouden ook meer van hun natuurlijke smaak en voedingsstoffen. In deze handleiding bespreken we alles wat u moet weten over het stomen van wortels, inclusief de voordelen, instructies en receptsuggesties. Of je nu een doorgewinterde kok bent of net begint, bij ons vind je smakelijke opties zoals met honing geglazuurde gestoomde wortelen, gestoomde wortelen met knoflook en kruiden, en zelfs een recept voor wortel- en gembersoep. Bereid je dus voor om wat variatie aan je groentespel toe te voegen met onze gids voor gestoomde wortelen.

Waarom gestoomde wortels eten?

Voordat we ingaan op de instructies en receptsuggesties, bespreken we eerst waarom je überhaupt zou moeten overwegen om je wortels te stomen.

Voedingswaarde

Gestoomde wortelen zijn een geweldige bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, kalium en vezels. In tegenstelling tot gekookte of geroosterde wortelen, die tijdens het kookproces een deel van hun voedingsstoffen kunnen verliezen, helpt stomen om het grootste deel van deze essentiële voedingsstoffen vast te houden. Bovendien zorgt het stomen van wortels ervoor dat ze hun natuurlijke zoetheid en smaak behouden zonder dat er toegevoegde suikers of kruiden nodig zijn.

Gezondheidsvoordelen

Stomen is een van de gezondste manieren om groenten te koken, omdat het helpt de voedingsstoffen en antioxidanten vast te houden die bij andere kookmethoden verloren gaan. Bovendien vereist stomen weinig tot geen toegevoegde vetten of oliën, waardoor het een caloriearme en vetarme kookoptie is.

Veelzijdigheid

Gestoomde wortelen zijn een veelzijdig ingrediënt dat in allerlei gerechten kan worden gebruikt, van salades tot soepen en bijgerechten. Je kunt ze op zichzelf nuttigen als gezond tussendoortje of in combinatie met andere groenten voor een kleurrijk en voedzaam bijgerecht.

Hoe wortels te stomen

Nu je de voordelen van het stomen van wortelen kent, gaan we kijken naar de instructies.

Vereiste uitrusting

Om wortels te stomen heb je een stoommandje of een metalen vergiet nodig dat in een pot met deksel past. Je hebt ook een pan met deksel nodig en een tang of een schuimspaan om de wortels uit de pan te halen zodra ze gaar zijn.

Te volgen stappen

1. Was de wortels, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.

2. Vul de pan met een paar centimeter water en breng het aan de kook.

3. Plaats het stoommandje of vergiet in de pan en zorg ervoor dat deze het water niet raakt.

4. Doe de wortels in het stoommandje of vergiet en dek de pan af met het deksel.

5. Stoom de wortels 5-10 minuten, afhankelijk van hun grootte en gewenste malsheid.

6. Controleer de wortels op gaarheid door een vork of mes in een van de stukken te steken. Als het er gemakkelijk in glijdt, zijn de wortels gaar.

7. Gebruik een tang of een schuimspaan om de wortels uit de pot te halen en over te brengen naar een serveerschaal.

Receptsuggesties

Nu je weet hoe je wortels moet stomen, laten we het zeggendie kennis om te gebruiken met enkele smakelijke receptsuggesties.

Met honing geglazuurde gestoomde wortels

Ingrediënten:

- 1 pond wortels, gewassen en geschild - 1 eetlepel olijfolie - 2 eetlepels honing - Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Stoom de wortels volgens bovenstaande instructies tot ze gaar zijn.

2. Verhit de olijfolie in een aparte pan op middelhoog vuur.

3. Voeg de honing toe aan de pan en roer tot deze is gesmolten en gecombineerd met de olijfolie.

4. Voeg de gestoomde wortels toe aan de pan en schep ze door het honingmengsel tot ze bedekt zijn.

5. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

Knoflook en kruiden gestoomde wortelen

Ingrediënten:

- 1 pond wortelen, gewassen en geschild - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 eetlepel gehakte verse peterselie - 1 eetlepel gehakte verse tijm - 2 eetlepels olijfolie - Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Stoom de wortels volgens bovenstaande instructies tot ze gaar zijn.

2. Verhit de olijfolie in een aparte pan op middelhoog vuur.

3. Voeg de gehakte knoflook toe aan de pan en bak 1-2 minuten, tot het geurig is.

4. Voeg de gestoomde wortels toe aan de pan en meng ze door het knoflook-olijfoliemengsel.

5. Voeg de gehakte peterselie en tijm toe aan de pan en roer tot de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.

6. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

Wortel- en gembersoep

Ingrediënten:

- 2 eetlepels olijfolie - 1 ui, fijngehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 theelepel gemalen gember - 1 pond wortelen, gewassen en geschild - 4 kopjes groentebouillon - Zout en peper naar smaak

Instructies:

1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 2-3 minuten, tot ze zacht is.

3. Voeg de gehakte knoflook en gemalen gember toe aan de pan en bak nog eens 1-2 minuten, tot het geurig is.

4. Voeg de wortels toe aan de pan en roer tot ze bedekt zijn met het uien- en gembermengsel.

5. Giet de groentebouillon in de pan en breng het aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten sudderen, tot de wortels gaar zijn.

7. Gebruik een staafmixer of doe de soep in een blender en mix tot een gladde massa.

8. Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.

Conclusie

Gestoomde wortelen zijn een gezonde, veelzijdige en heerlijke aanvulling op elke maaltijd. Met onze gids voor gestoomde wortelen beschikt u nu over de kennis en receptsuggesties om ze in uw kookroutine op te nemen. Dus de volgende keer dat je zin hebt in wortels, sla dan het koken of braden over en stoom ze in plaats daarvan. Je smaakpapillen (en je lichaam) zullen je dankbaar zijn!

Gestoomde maaltijdideeën voor Wortels
Russische Wortelsalade

Russische Wortelsalade kan precies het glutenvrije, zuivelvrije en lacto-ovo-vegetarische recept zijn waarnaar u op zoek was. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 1 gram eiwit , 4 gram vet en in totaal 64 calorieën . Voor 24 cent per portie krijg je een hor d'oeuvre voor 8 personen. Het wordt je aangeboden door Allrecipes. Een mengsel van walnoten, knoflook, mayonaise en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Slechts weinig mensen vonden dit Oost-Europese gerecht erg lekker. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 15 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 54% verdient . Deze score is behoorlijk goed. Soortgelijke recepten zijn Wortel- en koolsalade met droge koriander en komijn , Wortel-komkommersalade (Aziatische stijl) en Wortel-rozijn-ananassalade .

Kip- en Groentennoedelsoep

Kip- en Groentennoedelsoep is een zuivelvrij hoofdgerecht. Dit recept serveert 64 personen en kost 69 cent per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 gram eiwit , 11 gram vet en in totaal 227 calorieën . Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Met dit recept wordt de winter nog specialer. Voor dit recept van Taste of Home zijn wortels, water, uien en eiernoedels nodig. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 3 uur en 30 minuten . Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 39% . Kip- en Miso Ramen-noedelsoep , Aziatische kipnoedelsoep en warme en zure noedelsoep lijken erg op dit recept.

Marokkaanse Couscous

Heb je een lacto-ovo vegetarisch bijgerecht nodig? Marokkaanse couscous zou een spectaculair recept kunnen zijn om te proberen. Voor 94 cent per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is goed voor 8 porties met 271 calorieën , 6 g eiwit en 12 g vet per portie. Een mengsel van peper, couscous, pignolinoten en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Dit recept is geliefd bij 11 foodies en koks. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelscore van 37% , wat vrij slecht is. Vergelijkbare recepten zijn Marokkaanse couscous- en kikkererwtensalade , Marokkaanse wortelsoep en Marokkaanse kippita's .

Makkelijke pompoenvulling

Easy Squash Stuffing is een bijgerecht voor 8 personen. Voor 99 cent per portie dekt dit recept 12% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 6 g eiwit , 20 g vet en in totaal 331 calorieën . 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Ga naar de winkel en haal boter, wortels, room en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het kan op elk moment worden genoten, maar het is vooral goed voor Thanksgiving . Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 4 uur en 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het algemeen verdient dit recept een niet zo uitstekende spoonacular score van 39% . Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Easy Pork Chops on Stuffing , Buttermilk Cornbread and Sage Stuffing en Grilled Turkey Breast with Cran-Apple Cremini Stuffing leuk.

Oranje Koekjes II

Heb je een zuivelvrij dessert nodig? Orange Cookies II zou een superrecept kunnen zijn om te proberen. Dit recept is voor 36 personen en kost 8 cent per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 1 g eiwit , 4 g vet en in totaal 87 calorieën . Voor dit recept van Allrecipes heb je bakpoeder, wortels, zout en bloem nodig. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Van voorbereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Rekening houdend met alle factoren verdient dit recept een spoonacular score van 0% , wat voor verbetering vatbaar is. Probeer Avocado en sinaasappelsalade met sinaasappel-gemberdressing , Orange Rava Kesari - Orange Flavored Semolina Halwa - Navratri Naivedyam en Almond Orange Anytime Cookies voor soortgelijke recepten.

Restjes kalkoen en rijst ovenschotel

Left Over Turkey and Rice Bake is een glutenvrij recept met 4 porties. Eén portie bevat 752 calorieën , 31 g eiwit en 12 g vet . Voor $ 2,00 per portie dekt dit recept 27% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het werkt goed als hoofdgerecht. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Ga naar de winkel en haal paprika, wortels, selderij en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van voorbereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Met een spoonacular score van 68% is dit gerecht solide. Gebruikers die dit recept leuk vonden, vonden ook Super Easy Sheet-Pan Shrimp Boil that You'll Make Keer op keer leuk , Curry Beef Over Rice Noodles en Beef and Tomato Curry Over Quinoa .

Kip-en-wortel-dumplingstoofpot

Kip- en wortel-dumplingstoofpot is misschien een goed recept om uw hoofdgerechtenrepertoire uit te breiden. Dit recept is goed voor 2 porties met 404 calorieën , 30 g eiwit en 17 g vet per portie. Voor $ 1,77 per portie dekt dit recept 23% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het zal een hit zijn op uw winterevenement . 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Dit recept van Taste of Home vereist bakpoeder, peper, peterselie en kippenbouillon. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 55 minuten . Als we alle factoren in aanmerking nemen, verdient dit recept een lepelscore van 60% , wat behoorlijk goed is. Kip- en dumplingsoep , rundvlees-wortelstoofpot en selderij-wortel-kip-roerbak lijken erg op dit recept.

Cranberry-mierikswortelsaus

Als je ongeveer 15 minuten in de keuken kunt staan, is Cranberry-mierikswortelsaus misschien een geweldig glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch recept om te proberen. Dit recept is voor 16 personen. Voor 36 cent per portie dekt dit recept 2% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 1 g eiwit , 6 g vet en in totaal 91 calorieën . 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Ga naar de winkel en haal cranberries, suiker, room en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Niet veel mensen vonden deze saus echt lekker. Over het algemeen verdient dit recept een verbeterbare spoonacular-score van 0% . Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook Steak And Pepper Rounds With Rose Horseradish Garlic Creme Sauce , German Lemon Cake With Cranberry Aka Cranberry Zitronenkuchen en Zhoug Sauce (aka Schug Sauce) – A Spicy Middle Eastern Cilantro Sauce lekker .

Pittige wortelsalade

Heb je een glutenvrij, zuivelvrij en lacto-ovo vegetarisch hor d'oeuvre nodig? Pittige wortelsalade zou een geweldig recept kunnen zijn om te proberen. Dit recept is voor 4 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 1 g eiwit , 4 g vet en in totaal 117 calorieën . Voor 40 cent per portie dekt dit recept 9% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Ga naar de winkel en haal suiker, selderij, ui en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het algemeen verdient dit recept een vrij slechte lepelscore van 40% . Vergelijkbare recepten zijn Peperige, pittige maïssalade , Aziatische zalmburgers met pittige gemberlimoensaus en Pittige & hartige Mexicaanse soep .

Flanksteak met mierikswortelsaus

Flanksteak met mierikswortelsaus duurt van begin tot eind ongeveer 25 minuten . Dit recept is voor 4 personen en kost $ 2,45 per portie. Eén portie bevat 204 calorieën , 25 gram eiwit en 8 gram vet . Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Het zal een hit zijn op uw Valentijnsevenement . Als je biefstuk, worcestershiresaus, knoflookteentjes en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Niet veel mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Met een lepelscore van 67% is dit gerecht goed. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Flankbiefstuk met champignonsaus , Flankbiefstuk met chimichurrisaus en Biefstuk- en peperrondjes met roze-mierikswortel-knoflookcrèmesaus .

Video's voor het maken van verschillende gestoomde gerechten in Wortels-stijl
Wortelen stomenLeer hoe je wortels kunt stomen met deze gids van wikiHow: Volg onze sociale media ...
Wortelen stomenBekijk de Liver Shot van Bas Rutten op MMA Surge: ...
Wortelen stomen zonder een stoomboot | Snel, gemakkelijk, behulpzaam, geen gedoeBekijk JENNIFER MAC's CUISINE + DETOX + BEAUTY geheimen op Wortelen stomen ...
HONING KNOFLOOKBOTER GEROOSTERDE WORTELENGeroosterde wortels met honing-knoflookboter zijn het beste bijgerecht om toe te voegen aan je eettafel! Boterachtige, malse wortelen geroosterd met de beste ...
Wortelen Vichy🥕Een klassieke Franse methode om wortels op het fornuis in één pan te koken. De wortels koken in water en boter tot de vloeistof al het vocht heeft...
Tips en trucs voor gestoomde maaltijden in Wortels
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gestoomd Wortels eten